2010-11-12

Planai, grafikai, siekiai, sąrašai

Kad jau esam Ispanijoj (ir ne kokioms dviems savaitėms, o aštuoniems mėnesiams), sugalvojau paklausti dėdės Google, ką šiame krašte būtiniausia pamatyti ir padaryti. Radau daug TOP THINGS TO DO IN SPAIN sąrašų ir nemažai jų išanalizavusi susidariau gana ilgą būtinybių sąrašą. Tiesą pasakius, visai apsidžiaugiau, nes, nors esam čia tik porą mėnesių, jau nemažą dalį dalykų, esančių  ilgajame sąraše, spėjom pamatyti/padaryti. Ir jau žinom, ką dar TIKRAI spėsim pamatyti/padaryti iki išvykimo. Net nesitikiu pamatyti/padaryti VISKO VISKO, nes Ispanija - ne Lietuva ir atstumai čia visai kitokie (galimybės, aišku, irgi). Šitas sąrašas - tik gairės, tik svajonių sąrašas. Bet visgi, labai smagu, kai kas kartą galiu padėti pliusiuką ties kažkuriuo punktu :)

Taigi:


Net nekalbu apie visus dalykus, kurie nepaminėti šiame sąraše. Spėjom pamatyt ir išmokt visą begalybę. Vien faktas, kad praėjus vos dviems mėnesiams galim susikalbėti ispanų kalba (o atvykom čia jos visai nemokėdamos ir savo sparčiu mokymusi labai džiuginam aplinkinius), yra labai reikšmingas - kalbos išmokimas buvo vienas iš didžiausių mano tikslų. O kai moki kalbą - ir kitos galimybės daug didesnės. Aplinkos stebėjimo ir savarankiško analizavimo level'į jau perėjom. Dabartinis level'is - spėliojimų patvirtinimas arba paneigimas remiantis realiais faktais ir žiniomis, kurias jau daugmaž mokame priimti iš vietinių gyventojų. Kitaip sakant, jeigu anksčiau ispanų kalba mano gyvenime buvo tik kaip koks muzikinis fonas kokiame nors filme, dabar ji įgijo kitą reikšmę. Čia panašiai kaip 2D ir 3D. Dabar jau ne tik girdžiu garsus, bet ir suprantu juos. O dar ir pati jau galiu kažką panašaus "išleisti". Woohoo.

Tiek apie planus. Laukia savaitgalis. Dar kažkada artimiausiu metu laukia punktas 26. Ir dar laukia labaaai daug darbo. Taigi vamos. Iki :)

1 komentaras:

Unknown rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.