2010-12-09

Vakaras apie vakar

Nakties tyla yra vienas dalykų, kuriuos labiausiai vertinu būdama namuose. Visi iki šiol turėti namai tai žino. Man tai yra laikas, kai nurimsta ne tik pasaulis, bet ir mintys galvoje. Kai gali bent dalį jų sudėlioti į vokus, kad ryte suspėtum išsiųsti..
 
Prieš PAGALIAU įkeldama pirmąjį savanoriavimo blog`o įrašą visų pirma noriu atsiprašyti dienoraščio ir gerbiamo skaitytojo už du mėnesius tylos. Tylos popieriuje, bet toli gražu ne mūsiškiame gyvenime, mat vos pastačius koją maurų žemėje Ispanija mus kaipmat įtraukė į gana chaotišką susipažinimų-pažinimo-keliavimų-linksminimosi-mokymosi-bučiavimosi-vakarieniavimų-fiestų-siestų ir dal aštuoniolikos galybių sūkurį, kuriame taip ir sukamės su vis didesniu „vėjeliu“ plaukuose. Viskas, žinoma, pamažu keičiasi, ir į gana įvairias puses, pradedant orais, kurie jau visai labai labai lietuviški, ir baigiant savęs suvokimu bei įvaizdžiu vietinėje bendruomenėje.

Dienos čia sukasi kur kas greičiau, nei to norėtųsi, o darbų, „must-do“, deadline`ų, tradicinių vakarienių ir jau net su Kalėdomis susijusių reikmenų sąrašai pildosi beveik greičiau nei mūsų ispanų kalbos žodynas. Tad ką jau kalbėti apie mintis, kurias neretai būna sunku sugaudyti ne tik popieriuje, bet ir galvoje... O ir laiko suvokimas čia visiškai kitoks – laikas čia toks ištirpstantis, jog kartais atrodo, kad atskirų dienų net nėra, viskas susijungia į viena. Tarsi viskas, kas vyksta, fiksuojama viename fotojuostos kadre – veidai, miestai, spalvos, juoda, balta, negatyvas, pozityvas. Ir kiekviena diena pakoreguoja šį visumos vaizdą kokiu nors efektu: kartais išryškinami kontrastai, kartais nuotraukai pridedama šviesumo, kartais spalvota nuotrauka paverčiama juodai balta, o kartais apverčiama aukštyn kojomis etc. etc. Žemai lenkiu galvą prieš Gabi už pirmųjų mudviejų ispaniškojo gyvenimo mėnesių fiksavimą šiame dienoraštyje ir už tai, kad skaitytojas nebuvo paliktas nežinioje.

Kituose dienoraščio įrašuose apie viską – išsamiau, plačiau, vaizdingiau ir dažniau. Ne tik dėl to, kad naktys kasdien vis ilgesnės. Būtina mintis sudėti į vokus ir išsiųsti, kad atsirastų vietos naujoms.


.Labanakt.